Carters Creek Pike in Franklin

Carters Creek Pike is in a very desirable area. It is a corridor that leads from the charming downtown area into the rolling countryside. This particular home we completed is just minutes to downtown Franklin, and yet it is surrounded with outstanding rural beauty.

 

Exterior Before:

This house suffered from neglect. The back deck and stairs were in bad shape. The siding was dirty and mildewed, and all the landscaping was overgrown. The neighbors in the rear were close and there was no privacy between their house and ours.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exterior After:

We added a long privacy fence to establish the boundary between us and the neighbors, and to provide privacy. We fixed the deck, and repainted and repaired the all over trim, shutters, and doors. New mulch, flowers, and a flag completed the effect.

 

 

Front Entry and Dining Room Before:

 

Front Entry and Dining Room After:

I LOVE the new flooring. There had been a lot of pet damage from the previous owner, so we needed to bleach, killz, replace all the flooring, and paint.

1943 Carters Creek (WEB) (18 of 46)

Living Room Before:

Living Room After:

Kitchen Before:

 

Kitchen After:

Bedroom Before:

Bedroom After:

Hall Bath Before:

Hall Bath After:

The shampoo niche, wall cabinet, cabinet style vanity, and recessed medicine cabinet help add much needed storage in this small bathroom.

Downstairs Rec Room Before:

Downstairs Rec Room After:

We finished the space out for usable square footage. We added heat and air, drywall, carpet, led lighting, and fresh paint.

Master Bedroom Before:

Master Bedroom After:

For staging, I chose a see through headboard to try to preserve as much light from the window as possible, and not block it.

Master Bathroom Before:

Master Bathroom After:

The small bathrooms in this house were a challenge. I looked to maximize space by adding storage, using light paint and tile colors to visually expand the space, and adding frameless glass for the shower enclosure instead of counting on a visually obstructive shower curtain.

I don’t know how I missed before pictures of the sunroom, but here are the afters.

Sunroom After:

We are closing on this house soon, and I hope the new owners will enjoy the location, the acreage, and the thoughtful design choices and repairs we made.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s